نکتۀ مهم قبل از خواندن نقد فیلم نبرد تایتانها: آنچه ما در نقد فیلم سینمایی نبرد تایتانها برای شما نوشتیم، با استناد بر معتبرترین منابع اسطورهشناسی است. بدون شک محتوای این نقد را در هیچ سایت دیگری نخواهید خواند. ما برای نوشتن یک نقد اسطورهشناسی درباره فیلم سینمایی Clash of The Titans کتابهای اساطیر یونان اثر گرین، اساطیر یونان اثر ژیران، اساطیر جهان اثر روزنبرگ، اساطیر جهان اثر دانی و نمایشنامه پرومته در بند اثر اِشیل را بازخوانی کردیم تا بهترین نقد را از منظر اسطورهشناسی را برای شما بنویسیم.
نفستان را حبس کنید و چشمانتان را ببندید! به شما هشدار میدهم در هر حالتی که هستید بیحرکت بمانید! اگر مدوسا شما را پیدا کند کارتان ساخته است! او هر لحظه ممکن است صدای شما را بشنود و به سویتان حملهور شود! حتی اگر تصمیم بگیرید از دستش فرار کنید بیفایده است. در کسری از ثانیه این گورگون گرمای تن و نفسهای شما را حس میکند و در برابرتان ظاهر میشود. اگر در چشمانش نگاه نکنید باز هم کاری به جایی نبردهاید؛ مدوسا آنچنان دور تن شما چمبره خواهد زد که استخوانهایتان درهم میشکند! پس آرام و بیحرکت تا انتهای فیلم سینمایی نبرد تایتان ها سر جای خود بمانید و این فیلم را با چشمان بسته ببینید! آنچه قصد داریم در این مقاله از مجله هنری اهل سینما به شما بگوییم رازهایی از جهان اساطیر یونان در نقد فیلم نبرد تایتان هاست. پس اگر مشتاق به کشف این اسرار هستید با ما همراه باشید.
نبرد با تایتان ها جنگی میان پرسئوس، فرزند زئوس و مدوسا است. گرگونی که اگر نگاهتان به او بیفتد در لحظه تبدیل به سنگ میشوید! فیلم Clash of The Titans برگرفته از دل اساطیر یونان، روایتی روشن و البته با کمی اقتباس از تولد و زندگی پرسئوس فرزند زئوس است. پرسئوس فرزند نامشروع زئوس و ملکهی شهر آرگوس (قدرتمندترین شهر یونان باستان) بود. فرمانروای آرگوس که به خدایان کافر شده بود، همسرش و فرزندی را که او از زئوس بارور بود به دریا میاندازد. فرد ماهیگیری فرزند را از مرگ نجات میدهد و نامش را پرسئوس مینهد؛ اما خشم خدایان دامنگیر آنها میشود، پادشاه آرگوس به سیمایی زشت درمیآید و ماهیگیر و خانوادهاش بیگناه در دریا غرق میشوند. در ادامه فیلم نبرد تایتان ها، ما شاهد آن هستیم که پرسئوس از غرق شدن نجات پیدا میکند و در پی انتقام از خدایان برمیآید تا اینکه متوجه میشود خود او فرزند زئوس است و تنها اوست که میتواند مردم شهر و شاهزاده زیبا و جوان آرگوس را از مرگ برهاند… .
در بخش اسطوره و سینما اهل سینما بخوانید:نقد فیلم تروی
کشمکش بر سر یک زن؛ زئوس و پسرش هردو عاشق ایو شدند
ما در همان ابتدای فیلم سینمایی برخورد تایتان ها، متوجه میشویم که پرسئوس توسط زنی به نام ایو محافظت میشود. روایت فیلم، ایو را به ما زنی معرفی میکند که به نفرین بیمرگی دچار شده است و در ادامه رابطهی عاشقانهای میان او و پرسئوس شکل میگیرد. در حقیقت، ایو معشوقهی زئوس بود که هرا او را نفرین میکند و به گاوی سفید مبدل میشود. ایو قرنها سرگردان به هر سو میرود تا درنهایت از عذاب هرا رها شود و از نسل او هرکول، که از معروفترین قهرمانان یونان باستان است، بهدنیا میآید.
مدوسا قربانی بیخردی الهه خرد شد
آنچه ما از مدوسا در فیلم نبرد تایتان ها میبینیم حقیقت دارد! خدایان یونان باستان درست مثل انسانها یک روی خوش و یک روی کاملاً حسود و خشن دارند. مدوسا در واقع کاهنه معبد آتنا بود و میدانیم که باکره بودن یکی از مهمترین ویژگیها برای تمام کاهنان آتناست؛ اما روزی پوسائیدون ــ خدای دریاها ــ دلبستهی مدوسایی میشود که زیبایی مو و چشمانش شهرهی تمام شهر بود. پوسائیدون از دریا برمیآید و قصد نزدیکی با مدوسا را دارد. درست در همان لحظات آتنا سرمیرسد. الههی خشمگین بدون آنکه خردش را بهکار گیرد و به مدوسا گوش دهد، در دم او را تبدیل به گورگون میکند.
گورگون موجودی با پایینتنه مار محسوب میشود و تاربهتار موهایش مار شده است. علاوهبرآن، هیچکس دیگر نمیتوانست به چشمان مدوسا نگاه کند؛ چراکه تبدیل به مجسمهی سنگی میشد! برای همین در ابتدای نقد فیلم نبرد تایتان ها به شما هشدار دادیم که با چشمان بسته فیلم کلش اف تایتان 1 را ببینید؛ چون ممکن است چشمتان به چشم مدوسا بیفتد و در لحظه تبدیل به مجسمهای سنگی شوید!
باید به شما راز جالبی را بگوییم؛ تابهحال فکر کردهاید که مارک بسیار معروف و پرطرفدار ورساچه از کجا ریشه میگیرد؟ گمانم با نگاه کردن به تصویر مدوسا، متوجه میشوید که ورساچه در حقیقت طرح سر مدوسا از اساطیر یونان و شخصیتی در فیلم برخورد تایتان ها است! حالا اگر مایلید آدمها را از خودتان دور کنید از مارک ورساچه استفاده کنید و از نفرین مدوسا کمک بگیرید! قطعاً خواندن این نقد فیلم نبرد تایتان ها خیلی به کار شما میآید.
مردگان برای انتقام برمیخیزند؛ سپاه هادس علیه زئوس
اگر هنوز دو دل هستید که بر گزینهی دانلود فیلم کلش اف تایتانز کلیک کنید، باید به شما ماجرایی را بگویم که در این فیلم به آن پرداخته نشده است! در نقد و بررسی فیلم نبرد تایتان ها باید به شما بگوییم که بهروشنی شاهد اختلاف میان زئوس، خدای خدایان، با هادس، خدای سرای مردگان در این فیلم هستیم. آیا این اختلاف واقعاً چنین است که این دو برادر را باهم دشمن کند؟ درست است که زئوس با نیرنگ و همدستی پوسائیدون در زمان تقسیم سرزمینها هادس را به سرای مردگان میفرستد، اما هادس هیچگاه از این امر ناراضی نبود! دلیل هم بسیار روشن است؛ همهی ما میدانیم زیرزمین غنیترین جایگاه از سنگ و فلزات باارزش است.
علاوهبرآن هادس بدون اینکه درگیری یا دشواری برای کنترل جهان مردگان را داشته باشد، بر تخت پادشاهی خود نشسته است و مجازات مردگان را به خادمانش میسپارد! فرمانروای چنین سرایی بودن آیا اعتراض و دشمنی به همراه دارد؟ گمان نمیکنم هادس اصلاً دلش بخواهد لحظهای خدای آسمانها و دریاها باشد و از سرای مردگان رضایت کامل دارد.
اگر شما قصد دانلود فیلم Clash of the Titans با زیرنویس فارسی را دارید، باید بگوییم که با موجودی ترسناک به نام کراکئن بهعنوان فرزند هادس روبهرو هستید. بسیار جالب است که ما این ایده را که هادس فرزندی دارد، برای اولینبار در جهان اساطیری در فیلم نبرد تایتان ها میبینیم. اگرچه هادس با پرسفونی دختر زئوس ازدواج کرده است.
شاید برای شما جالب باشد بدانید که چرا پرسئوس و یارانش سوار بر کشتی عجیبی شدند که گویی اجساد آن را از آب بیرون میکشند! در جهان اساطیری یونان باستان، مردمان پس از مرگ راهی سرای هادس میشوند. ارواح در کنار رود منتظر کارون، قایقران جهان زیرین، میمانند تا او هرکدام را به جایگاهی که باید در آن مجازات شوند ببرد. شما حتماً پس از دانلود فیلم Clash of the Titans 2010 متوجه شدهاید که زئوس سکهای به پرسئوس میدهد تا برای گذر از رود جهان مرگ از آن استفاده کند.
نکتهی مهم اینجاست؛ در یونان باستان رسم بر آن بوده است که بر چشمان مردگان سکه مینهادند تا به کارون داده شود و هزینهی سفر ارواح شود. اما ازآنروی که پرسئوس زنده است، زئوس به او سکهای گران میدهد تا کارونِ قایقران را قانع کند زندگان را از رود عبور دهد. برای اینکه بیشتر با کارون آشنا شوید، شما را به خواندن کتاب بسیار جذاب و بینظیر اودیسه اثر هومر و همچنین کمدی الهی بخش دوزخ اثر دانته، نویسنده معروف ایتالیایی، دعوت میکنیم.
الهگان انتقام؛ زشتترین الهگان یونان
اگر شما فیلم Clash of the Titans بدون سانسور را تماشا کرده باشید، حتماً با سه زن زشتسیما که تنها یک چشم دارند مواجه شدهاید! اما سؤال اینجاست که این زنها چه کسانی هستند؟! داستان از عصر پیش از فرمانروایی زئوس آغاز میشود. زمانی که زئوس پدرش اورانوس را قطعهقطعه میکند و سه قطره از خون اورانوس بر تن الهه زمین گایا، که مادر زئوس بود، میافتد. به دلیل اینکه این خون بهخاطر رفتار انتقامجویانهی زئوس با پدرش جاری شده است، از آنها سه الهه ـ که الهگان انتقام هستند ـ متولد میشوند؛ زنان زشتسیما، دیووانه و بیرحم که در پی مجازات و انتقام هستند!
حتماً سؤال شما این است که چرا این زنان زشتروی در فیلم نبرد تایتان ها بر سر راه پرسئوس قرار گرفتهاند؟ در جواب با خواندن نقد فیلم Clash of the Titans باید شما بگوییم که آنها نفرین و مجازات مدوسا را عملی کردند و تنها خودشان راه مقابله با این نفرین را میدانستند. درنتیجه، پرسئوس ناچار بود برای پیروزی و کشتن مدوسا به دیدار الهگان انتقام برود و از آنها یاری بجوید.
نقد فیلم نبرد تایتان ها؛ این فیلم را باید با چشمان بسته ببینید
در این مقاله از مجله هنری اهل سینما، سعی کردیم تا شما را با رازها و روایتهای اساطیری یونان باستان و همچنین نفرین خدایان در نقد فیلم نبرد تایتان ها آشنا کنیم! فیلم سینمایی و جذاب نبرد با تایتان ها با شناخت خوبی از اساطیر یونان ساخته شده است و میتواند برای مخاطبان جذاب باشد. بدون شک آنچه در این فیلم به آن پرداخته شده، آشنا ساختن علاقهمندان به جهان اندیشه و باورهای یونان باستان است و ما شاهد آن هستیم که فیلم حمله به تایتانها تا حد زیادی در انجام این کار موفق بود.
اگر شما مایلید بیشتر از جهان اساطیری و نقد اسطورهشناسی فیلمهای سینمایی بدانید، حتماً دوباره به بخش اسطوره و سینما در سایت ما برای خواندن نقد فیلمهای روز ایران و جهان سر بزنید و درنهایت نظرات ارزشمند خود را برای ما کامنت کنید.
فیلم جوکر: جنون مشترک به کارگردانی تاد فیلیپس دنبالهای است که مخاطبان و منتقدان انتظار بسیار بالایی از آن داشتند؛ اما آیا این دنباله همان تأثیرگذاری روانشناختی و اجتماعی فیلم اول را حفظ کرده است؟
«هیولا» شانزدهمین فیلم هیروکازو کورئیدا کارگردان ژاپنی است که در جشنوارۀ فیلم کن نمایش داده شد و توانست جایزۀ بهترین فیلمنامه را از آن خود کند. کورئیدا با فیلم دزدان فروشگاه موفق به دریافت نخل طلای کن شده بود.
در این مقاله از مجله هنری اهل سینما به نقد انیمه جوجوتسو کایسن با ذکر نکات مثبت و منفیاش میپردازیم و لایههای مکتب پستمدرنیسم را در قسمتهای مختلف این انیمه بررسی میکنیم.
کلا نمیتونم با این فیملها ارتباط برقرار کنم
سلیقه ها متفاوته عزیز … اما از این که با ما همراه شدید خوشحالیم🌺🌺
مهسای عزیز، ممنونم که با اهل سینما در ارتباطی.